Ova mrežna stranica koristi kolačiće
Kolačiće koristimo kako bismo vam omogućili nesmetano i prihvatljivo korisničko iskustvo. Daljnjom uporabom ove mrežne stranice suglasni ste s našom politikom kolačića.

SLAŽEM SE
TELL-Termostatske oznake učinkovitosti
Feel the Water

TELL-Termostatske oznake učinkovitosti

 

TELL-Termostatske oznake učinkovitosti

TELL je proizvod klasifikacionog sistema evropske indiustrije radijatorskih ventila kao odgovor na:

- Povećanje želje potrošača u Europi i diljem svijeta za informiranjem i savjetovanjem prilikom donošenja odluka u vezi kupnje

- Želje industrije promicati odgovornu upotrebu energije

- Pripremanje klasifikacijskog sustava europske industrije radijatorskih ventila bila je vođena sljedećim razmišljanjima:

- Korisnik ili operator mora biti u mogućnosti odmah detektira stvarnu uštedu ako je instaliran ventil učinkovitije potrošnje energije

- Razvojni sustav mora biti prilagođen međunarodnim standardima

- Razvojni sustav mora biti lako razumljiv

Klasifikacija

U Europi i šire očuvanje energije sve više spada među najistaknutije političke ciljeve. Dokaz tome su mnoge zakonske inicijative na Europskom razini koje su usmjerene u tom cilju (neke od njih su ERP, EPBD i Labelling directive). Povećanje učinkovitosti u energetskoj - pogonskoj industriji kao I povećanje svijesti potrošača o potrošnji energije neki su od primjera koji mogu biti učinjeni u cilju ostvarivanja ovog cilja.

U ovom kontekstu različiti proizvođači energetskih proizvoda i relevantnih proizvoda za potrosnju energije sve više potiču energetske oznake (energetski učinkovito obilježavanje). Proizvodjači termostatskih radijatorskih ventila podržavaju razvoj sa TELL energetskim oznakama.