Ova mrežna stranica koristi kolačiće
Kolačiće koristimo kako bismo vam omogućili nesmetano i prihvatljivo korisničko iskustvo. Daljnjom uporabom ove mrežne stranice suglasni ste s našom politikom kolačića.

SLAŽEM SE
Herz darovao Caritas Banjalučke biskupije !
Feel the Water

Herz darovao Caritas Banjalučke biskupije !

Tvrtka Herz Armaturen uz uspješnost u poslovanju , već dugi niz godina ističe se u podršci humanitarnim akcijama.

Upravo takva pomoć , novčana donacija uručena je Caritasu Banjalučke biskupije, u četvrtak, 21. Veljače 2013.

Naime vlasnik i direktor tvrtke Herz Armaturen, dr. Gerhard Glinzerer u četvrtak u Banja Luci se poslovno susreo s vlasnikom partnerske tvrtke Ecos, g. Antom Rajkovićem, koji je sa svojom tvrtkom distributer Herz-ovih proizvoda u BiH.

 

 

Zajedno su posjetili Caritas Banjalučke biskupije gdje je dr. Glinzerer osobno uručio pročelniku, dr. msgr. Miljenku Aničiću ček od 6 tisuća eura.

Dr. msgn Ančić dao info o radu i problemima Caritasa. Razgovor završio kod pomoćnog biskupa Mons. Dr. Marko Semren.

Osim humanitarne akcije HERZ je pružio podršku Caritasu Banjalučke biskupije i planiranju energetskih postrojenja na biomasu za opskrbu toplinom objekata u njihovom vasništvu ili pod njihovim nadzorom.

 

 

Tako je došlo i do realizacije jednog automatskog postrojenja na biomasu (drvna sječka) Firematic 150 za opskrbu toplinom nove zgrade i postojeće stare zgrade u centru Banja Luke.

Postrojenje je, planirano, instalirano i pušteno u pogon samostalno od strane stručnog osoblja iz predstavništva HERZ Zagreb, u studenom 2012. godine.

Direktor Caritasa dr. msgn Miljenko Aničić sa direktorom Herz-a Zagreb g. Petrom Jelićem dogovorio je taj te najavio slične projekte čija se realizacija može očekivati u skorije vrijeme.

 

 

Tim projektima osigurala bi se opskrba toplinom većine caritasovih objekata s najpogodnijim energentom u smislu cijene, zaštite okoline, energetske učinkovitosti i korištenja lokalnih energetskih resursa, gdje se HERZ ističe kao najpouzdaniji partner.