Ova mrežna stranica koristi kolačiće
Kolačiće koristimo kako bismo vam omogućili nesmetano i prihvatljivo korisničko iskustvo. Daljnjom uporabom ove mrežne stranice suglasni ste s našom politikom kolačića.

SLAŽEM SE
HERZ NA RENEXPO 2015
Feel the Water

HERZ NA RENEXPO 2015

HERZ NA DRUGOM MEĐUNARDONOM SAJMU I KONFERENCIJI O OBNOVLJIVOJ ENERGIJI I ENERGETSKOJ EFIKASNOSTI RENEXPO 2015

Herz na RENEXPO SARAJEVO 2015

Na RENEXPO 2015, drugom međunarodnom sajmu i konferenciji o obnovljivoj energiji i energetskoj efikasnosti , održanom 04. I 05. studenog 2015. u Sarajevu, HERZ je prezentirao svoja proizvode iz područja obnovljivih izvora energije. Sabrina Srkalović iz Herz Sarajevo i Petar Jelić iz Herz Zagreb su sudjelovali u zanimljivim podijumskim predavanjima i diskusijama na temu „Prednosti razvoja tržišta energetske efikasnosti u BiH - Tehnicke mjere i ekonomija“.

Drugog dana konferencije, g.Petar Jelić iz Herz-a Zagreb, je u okviru radionice i predavanja za inžinjere strojarstva imao stručno predavanje na temu „Automatska kotlovska postrojenjea na bio masu“. Ovo predavanje je obuhvatilo osnove normi i kvalitete drvene bio mase, planiranje i projektiranje većih kotlovnica, sigurnosne elemente i norme kao i referntne objekte u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Pokazana je ekonomska i ekološka opravdanost i isplativost prelaska na grijanje drvenom bio masom.

REZIME RENEXPO® BiH 2015 - SARAJEVO

  • Tokom dva dana trajanja RENEXPO® BiH sajma OIE i EE, 04 i 05. novembra 2015 u hotelu Hollywood u Sarajevu, na 900m² ugostili smo 70 izlagača iz 17 Evropskih zemalja. Više od 400 učesnika prisustvovalo je u okviru konferencije na teme: GIZ energetska efikasnost, Biogas industrijski okrugli sto, Kogeneracija biomase, Male hidroelektrane - ekspertska razmena, Geotermalni dan - dan opština i konferencije Projekti Tuzlanskog kantona.
  • Poslovni susreti izlagača i investitora rezultirali su mnoštvom započetih kontakata u cilju buduće saradnje, registrovano je preko 1200 posetilaca.
  • Preko 100 aktuelnih projekata predstavljeno je investitorima iz cele Evrope koji investiraju u objekte na energiju vetra, vode, PV, geotermalnu, biogas i energiju iz biomase. Predstavljeno je mnoštvo projekata iz energetske efikasnosti u zgradama i javnoj rasveti. Na ceremoniji svečanog otvaranja bilo je prisutno 80 VIP gostiju iz Vlade Bosne i Hercegovine, ambasada, institucija, predstavnici domaće i internacionalne industrije, udruženja, kao i izlagači.

RENEXPO SARAJEVO 2015