Ova mrežna stranica koristi kolačiće
Kolačiće koristimo kako bismo vam omogućili nesmetano i prihvatljivo korisničko iskustvo. Daljnjom uporabom ove mrežne stranice suglasni ste s našom politikom kolačića.

SLAŽEM SE
HERZ - Održano deseto jubilarno okupljanje inžinjera na „Danima projektanata“
Feel the Water

HERZ - Održano deseto jubilarno okupljanje inžinjera na „Danima projektanata“

U organizaciji BH. predstavnika renomiranih proizvođača opreme “Herz”, “Grundfos” i “Vaillant” 03. i 04.11.2016. godine su na Jahorini, u hotelu “Termag”, održani deseti, jubilarni “Dani Projektanata”.

Na dvodnevnom seminaru preko 70 učesnika iz cijele BiH upoznalo se sa novitetima iz proizvodnih asortimana proizvođača, kao i suvremenim rješenjima i trendovima iz termotehnike.

Svečani skup su otvorili Petar Jelić – direktor Herz d.o.o., Nenad Lehpaner – direktor Grundfos d.o.o. i Semir Botić – direktor Vaillant d.o.o.,

Firma “Herz” ove godine obilježava 120 godina od osnivanja. Tom prilikom je prikazan i kratki film o razvoju i povijesti firme, te je g. Petar Jelić nakon toga održao predavanje o kotlovima koji kao energent koriste drvnu biomasu – sječku i pelet.

O primjeni regulacionih ventila u sistemima grijanja, kao i uređajima koji će kod starijih, klasičnih sistema dvocijevnog grijanja omogućiti mjerenje i naplatu toplote prema utrošku govorila je Sabrina Srkalović, inžinjer iz tehničke podrške “Herz” Sarajevo.

Deseto jubilarno okupljanje na “Danima projektanata” je ponovo pokazalo kolika je potreba i želja inžinjera i projektanata mašinske struke da zadrže korak sa novim rješenjima i dostignućima tehnike u svom svakodnevnom radu. Uz stručno usavršavanje svi učesnici su imali prilike za razonodu i opuštanje, a ni ovaj put nije izostala tradicionalna zabava u restoranu “Koliba”.

Pogledajte članak